NIET aan het touwtje trekken!

Stel je voor. Je bent voor het eerst op bezoek in Lochem, je ziet wat leuke shops en komt thuis met een hippe dress (jurk). Zeg je woont in Zeist.

“Jee wat zie je er goed uit. Nieuwe jurk? Waar heb je die gekocht?”
In Lochem.
“Lochem?”
Ja Lochem, dit weekend met Niels geweest. Ken je dat niet? Leuk stadje, knus centrum. Beetje Anton Pieck-achtige uitstraling. Veel horeca… leuke winkels, mooie hotels.
“Nee, zegt me niks. Nooit geweest.”
Met die lachspiegels op de kerk.
“Ooooh, met die lachspiegels? Ja dat ken ik wel. Is dàt Lochem?!”

Dit soort ideeën.

Jitka Vrijman – Tante Pos

Jitka Vrijman van Tante Pos schudt zo twee ideeën uit haar mouw om het centrum van Lochem meer karakter en herkenbaarheid te geven. Het idee van de lachspiegels hoorde ze ooit van Boeije Jansen, de voormalige eigenaar van Lovink Boekhandel

En Jitka heeft er zelf nog één.

“Jij komt toch ook oorspronkelijk uit Lochem? Wat zag je vroeger als kind altijd bij bakker Postel in Zwiep (klik op die link, te leuk!) bij de Witte Wieven. Inderdaad, dat kastje met dat touwtje en dat bordje eronder. Je werd als kind uitgedaagd om NIET aan het touwtje te trekken. Dus wat deed je? Je trok aan het touwtje. Het deurtje knalde open en zwiepte een wit wief poppetje naar buiten. Fantastisch was dat.”

Boris trekt aan het touwtje, bij de Witte Wieven in Zwiep… (zonder wit wief trouwens).

Wat zou het nou mooi zijn als Lochem vol kwam te hangen met dit soort kastjes. Bij de winkeliers in de binnenstad. Allemaal een kastje aan de gevel waarin ze iets kunnen zetten. Vul maar in. En al die kastje voorzien van een touwtje en een bordje NIET aan het touwtje trekken!

Dat zou toch geweldig zijn!

Jitka: “Het idee is ‘hoe blijft Lochem in je geheugen hangen en waar ga je weer naar terug’. Hoe promoot je Lochem bij een vriend of vriendin, naast de mooie natuur, de gezellige winkels en de prachtige kerk. Want dat hebben meer steden. Maar die lachspiegels, of die ‘kiek-kastjes’ niet……”

Meer ideeën? Mail me op info@punkmedia.nl.

Joehoe, HJ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *